Da Rodrigo var 17 år gammel startet han sitt eget mobilverksted fra gutterommet, 2 år senere omsetter han for nærmere 1 million kroner. Idag eier han sitt eget aksjeselskap med hele 6 ansatte. Vi dro hjem til han, der han fortsatt holder i full drift med iPhone reparasjoner. 

Skrevet av: Petter Andresen | Dato: 04 mai 2018

Høres vel rart ut å drive et mobilverksted hjemmefra? Hvorfor leie et lokale for titusener i måneden, når kundene heller kan komme hjem til deg? Det var det Rodrigo tenkte for seg da han gikk hjem en dag fra skolen.  

Les også: Hvordan starte egen bedrift

Det dreide seg om tiden

– Jeg hadde en drøm om å drive for meg selv. Uten ressurser, kunnskap og penger kom jeg heller ingen vei. Men det lille – men samtidig store jeg hadde veldig mye av var: “tid”

Jaså, tid? Hva mener du med tid?

– Jeg var ung, hadde ingen forpliktelser og hadde rett og slett alt for mye tid. Den tiden bestemte jeg for å bruke på ting som interesserte meg. 

Hva var det som var interessant på din alder av 17 år?

– Jeg likte å programmere og designe hjemmesider. Så fort jeg hadde en hjemmeside på farta, fikk jeg mine første kunder på døra. 

Hvordan klarte du å overtale dine kunder å reparere sine iPhone´s hjemme hos deg istedenfor hos Apple?

– Det hele dreier seg om hvordan du markedsfører deg selv, skriver du dritt om deg på nett, vil ingen kunder møte opp. Skriver du bra om deg og ønsker samtidig det beste for kunden, dukker de opp med engang.

Les også: 23 bedrifter du kan starte for mindre enn 10 000 kroner

– Ikke alltid like lett

Selvom selskapet doblet omsetning fra 2016 til 2017 gikk ikke planene som forventet: 2 år etter stiftelsen dukker opp konkurrenten: Kun 200 meter unna der Rodrigo driver idag.

Men selvom en stor konkurrent stiftet sin forretning rett ved siden av Rodrigo, var det ikke slutt for virksomheten: Nå var det på tide å komme seg ut å tilby hjemme-service. Rodrigo opprettet selskapet Phonerepair.no

Nå satser de på å finne flere dyktige teknikere som kan hjelpe dem videre i reisen. Målet er å utvide over hele Norge. 

Ekspanderer med nettbutikk

– Mitt neste steg er å sette opp en skikkelig nettbutikk. Jeg vet det er mange der ute som ønsker å reparere telefonen sin på egenhånd. Man sparer vell noen kroner på å kjøpe inn reservedeler og skru på selv. 

– Derfor er målet å sette opp en nettbutikk som selger iPhone deler. Da snakker jeg om salg av iPhone LCD skjermer, batterier, kamera moduler, flex kabler og spesiell verktøy.

Screenshot fra nettbutikken – Foto: Tekhuset.no

– Det er ikke alle som har tid til å handle gjennom Kina, eller stole på ukjente leverandører. Så lenge nettbuttikken ser ryddig og profesjonelt ut, og prisene er komfortable så kommer kundene til å handle hos meg istedenfor. Det er jeg ganske sikker på, avslutter Rodrigo