Har du glade medarbeidere kan dette virke positivt for din bedrift. Arbeidere som trives på jobb er som regel mer produktive arbeidstakere enn de som ikke trives på jobb. Men har du noen gang tenkt på hva du virkelig bør gjøre for å få dine ansatte til å jobbe hardere å hjelpe virksomheten din til å vokse raskere? 

Skrevet av: Petter Andresen | Dato: 04 mai 2018

Som bedriftseier er man som regel ut etter å maksimere inntekter og øke produktiviteten for hver dag som går. For å få dette til trenger dine ansatte å jobbe så effektivt så overhode mulig. Følg med videre i artikkelen så får du vite hvordan.

Les også: 12 ferdigheter alle gode ledere bør ha

1. Kommuniser med dine ansatte

Å kommunisere med sine ansatte er første prioritet. Hvis du kun viser ditt ansikt på et nyhetsbrev eller at navnet ditt står notert nederst på en e-post. Hvilken motivasjon tror du dine ansatte vil få for å oppfylle DINE mål? Mange glemmer å kommunisere med sine ansatte og som oftest blir dette nedprioritert på en travel arbeidsdag. Hvis du bare gir dine ansatte et par minutter om dagen til å snakke med dem ansikt til ansikt vil dette hjelpe utrolig mye. Dine ansatte vil føle seg mer verdsatt og på den måten kan du vise takknemlighet for den harde arbeidet de utfører.

2. Vær et eksempel.

Å forvente at dine ansatte skal jobbe hardt og effektivt hjelper ikke hvis du ikke følger med på dem. Hvis du viser din vilje om bedriftens mål, vil dine ansatte klatre over om bord og jobbe sammen med deg for å nå disse målene. Vær et godt eksempel på hvordan de bør oppføre seg på jobb, og ha alltid et ekstra øye på dem. Gjør de feil – rett dem opp på en ordentlig måte.

3. Styr dem

Gi dine ansatte mer et uttrykk i hvordan de gjør jobben sin. Be om innspill og få forslag til hvordan de kan forbedre ytelsen. De fleste ansatte har ideer om hvordan de kan bli mer effektive, men de kan ikke dele dem med deg med mindre du spesifikt spør dem. Bruk regelmessige vurderinger av ansatte for å diskutere disse forbedringene, men ikke bare spør. Hvis du virkelig vil styrke og motivere dine ansatte, må du ta råd og implementere det. Du bør også gi dem fullmakt til å ta sine egne beslutninger, for eksempel å yte service til en klient opp til et bestemt punkt uten å måtte få forhåndsgodkjenning.

4. Tilbyr muligheter for fremskritt

Dine ansatte er mer motiverte når de vet at de jobber for noe. Hvis de tror det ikke er mulighet for fremskritt, har de ikke mye å jobbe for. Ingen ønsker å jobbe i en blind jobb. Motivere dine ansatte ved å tilby opplæring som gir dem de ferdighetene de trenger for å klatre i karriere stigen. Grooming unge ansatte til å gå videre til bedre muligheter er også verdifullt for deg, fordi det gjør at du kan bygge bedriftens omdømme som et flott sted å jobbe.

5. Gi insentiver

Incentiver er alltid motivasjonsboosters – og de trenger ikke å være dyre. Du kan tilby incentiver som en ekstra betalt fridag, gavekort, billetter til filmene eller andre billige måter å vise din takknemlighet på. Selvfølgelig er kontant belønninger alltid gode incitamenter også.

Motivasjon spiller en nøkkelrolle i å holde dine beste medarbeidere også. Hvis du ikke konsekvent motiverer dine ansatte, er du sikker på å oppleve høyere omsetning. Lær mer om hva du kan gjøre for å motivere og beholde dine ansatte ved å få en kopi av Praktiske verktøy for å håndtere kostbar medarbeideromsetning.

Kilder:

Øverste bilde: Changeboard.com